OHJEET KOULUTAPATURMAN SATTUESSA

KOULUTAPATURMAT

Ohjeet koulutapaturmien varalle


Tapaturman sattuessa

• Sattuneesta tapaturmasta on ilmoitettava välittömästi opettajalle tai koulun kansliaan. Koulussa täytetään sähköinen tapaturmailmoitus vakuutusyhtiölle.

• Opettaja, jonka tunnilla tai valvonnan alaisena tapaturma sattui, ohjaa oppilaan hoitoon ja ilmoittaa asiasta rehtorille / koulun johtajalle / kansliaan aina, vaikka tapaturma ei vaatisikaan sillä hetkellä lääkärin hoitoa.

• Koulutapaturmavamman hoitoon käytetään ensisijaisesti julkisen terveydenhoidon palveluja. Ilmoittautumisen yhteydessä on kerrottava, että kyseessä on koulutapaturma.

• Kiireellisissä tapauksissa lapsi voidaan viedä mihin tahansa terveydenhuollon palveluun, josta tilanteeseen sopiva hoito on saatavilla.

• Kuvantamiseen tarvittavan maksusitoumuksen hakee hoitoa antava hoitolaitos.

• Fysioterapiassa korvataan kustannukset lääkärin määräämästä fysioterapiasta. Tarvittavat maksusitoumukset hakee hoitoa antava hoitolaitos.

Vakuutuksen voimassaolo

• Vakuutus on voimassa varsinaisella kouluajalla, koulumatkalla suorinta tietä kouluun ja koulusta sekä työsuunnitelman mukaisten luokkaretkien ja leirikoulujen aikana. Yksittäisten oppilaiden hammastarkastuskäynnit matkoineen eivät kuulu vakuutuksen piiriin. Työharjoittelussa olevalle oppilaalle sattuneet tapaturmavahingot hoidetaan lakisääteisestä tapaturmavakuutuksesta.

Vakuutus koskee vain tapaturmia, ei sairaustapauksia. Oppilaan sairaanhoidon järjestämisestä vastaa yleensä oppilaan huoltaja. Jos oppilaalle sattuu liikenneonnettomuus koulumatkalla, korvataan sairaanhoitokulut moottoriajoneuvon liikennevakuutuksesta.

Vakuutuksen korvausehdot

• Vakuutus korvaa 5000 euroon asti tapaturmasta aiheutuneen vamman hoitokulut, lääkärinpalkkiot, lääkärin määräämät tutkimukset ja lääkkeet, matkakulut hoidon saamiseksi sekä koulumatkat lääkärinmääräyksen perusteella.

• Rikkoontuneet apuvälineet kuten silmälasit ja kuulolaite korvataan siinä tapauksessa, että tapaturma on aiheuttanut lääkärin toteaman ruhjeen, naarmun tai vamman. Muita aineellisia vahinkoja kuten vaatteet, polkupyörä tai puhelin ei korvata. Myöskään huoltajille aiheutuneita ansionmenetyksiä ei korvata.

• Tapaturmasta johtuneiden välittömien kuljetus- ja hoitokulujen lisäksi maksetaan korvaus mahdollisesta pysyvästä vammasta, haitasta tai invaliditeetistä voimassa olevien vakuutusehtojen mukaan. Mikäli huoltajat haluavat vakuuttaa lapsensa tapaturmien varalta laajemmin, se on tehtävä omalla kustannuksella.

• Vakuutus korvaa koulukyydit, jos vakuutettu ei pysty kulkemaan kouluun normaalilla tavalla tapaturman vuoksi (vaaditaan lääkärinlausunto, lausuntoon arvio kuljetustarpeen kestosta). Mikäli oppilas tarvitsee erillistä koulukyyditystä, tulee asiasta ilmoittaa välittömästi koulun johtajalle / kansliaan (myös mahdollisesta kuljetuksen jatkoajasta).


Laskujen maksaminen
Auran kunta maksaa Auran kunnalle osoitetut laskut koulutapaturmista suoraan laskuttajalle (esim. yksityiset hoitolaitokset ja lääkkeet).


Huoltajan tulee maksaa huollettavalleen tulleet kulut (esim. matkakulut hoitolaitokseen, hoitolaitoksen tai apteekin laskut, mikäli laskua ei voida toimittaa osoitettuna Auran kunnalle). Tämän jälkeen huoltajan tulee toimittaa osoitteeseen [email protected] kuitit, ajopäiväkirjat, maksajan tilinumero (IBAN tilinumero ja pankin BIC tunnus) ja yhteystiedot.